24 Mart 2013 Pazar

Kuzu etli Şevket-i Bostan



-1 kg  şevket-i bostanın ayıklanmış  ve temizlenmiş kökü

-5 , 6 adet şevket-i bostan yaprağı

- Yarın kg kuşbaşı doğranmış kuzu eti

- 1 orta boy kuru soğan

- 2, 3 diş sarımsak

- 3 yemek kaşığı yemeklik salça

- 3, 4 adet tane karabiber

- Göz kararı sıvı yağ

- Göz kararı su
(tuzunu etleri sertleştirmemesi için piştikten sonra atıyorum)

 Artık yapmaya başlayabiliriz;
   Soğanımızı yemeklik doğruyoruz ve düdüklü tenceremizde (eğer düdüklü kullamayacaksanız kökleri mutlaka önceden biraz haşlayın) yağımızla pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Ardından kuzu etlerimizi ve salçamızı tenceremize ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  Daha sonra sadece 2 parçaya böldüğümüz  sarımsaklarımızı , karabiberimizi ve suyumuzu ekliyoruz.
                 Küçük küçük kestiğimiz köklerimizi de ekliyoruz.

                                                      Ve yemeğimiz hazır ....

                                                                    ...................
                                                                                .
Paylaş

2 yorum :

  1. İlk kez duydum hiç bilmiyordum çok güzel görünüyor faydalarını araştırıp bulup yapmam lazım benimde :-) yemek yapmak en büyük tutkum

    YanıtlaSil
  2. İnşallah bulup yersin çünkü gerçekten çok güzel bir tadı var ...

    YanıtlaSil