2 Aralık 2014 Salı

Yılbaşı Hediyesi






















 Aralık ayı demek hediye ayı demek benim için. Ciciş ciciş etiketler, kartlar hazırlamak .... Zaman harcayıp , kafa patlatıp bişiler falan yapmak. Yani bunlar mecburiyetten değilde isteyerek olunca çok keyifli bir hal alıyor.
  Maymun iştahım sağ olsun devamlı yeni bir şey keşfettiğim ve 'ee ben bunu çok sevdim ' dediğim için her şey kısa süreli oluyor. Hayır bu merak sardığım hobi-mobilerden birinde istikrar sağlamış olsam çoktan almış yürümüş, seri üretime başlamış instgram ünlülerine 'içimden çoookkk gelerek ' hediyeler yollamıştım (ayy çok görevim ya sanki araya lafta sokuşturdum ) Ama ben her defasında 'hıım bunu da bir denemek lazım ' deyip bir şeylere saldırıp uzun bir süre onunla uğraşıp, o uğraş ile yapılabilecek kolay olan her şeyi deneyip ,zor ve daha uzun zaman alan kısıma gelince 'ayy çokta bana göre değilmiş mi neymiş sanki' diyerekten yepyeni bir hobi derya deniz baykalında  kaybolmaya başlıyorum ...
  Ayyy neyse işte, yeni bir keşfim var .Yani benim için yeni.Tabii ki yine 'ayy bunu nasıl daha önce denememişim 'dediğim . Ama hakketten neden denememişim bunu bu zamana kadar bilemedim.
  Nasıl zevkli, nasıl stres atmalı,  nasıl çabuk ortaya çıkan bişiymiş. Üstelik gerçekten kullanabileceğim şeyler yaptım .
  Tam 1 yıl önce 'bir gün lazım olur ' konulu çalışmam için bir kırtasiyeden polimer kil almış  boya dolabımın derinliklerine kaldırmıştım . Kocaman bir paketi 10 TL'ydi. 1 yıl durduktan sonra canımın içi Pinterest'te 'clay' başlığı altında dünyaları gördüm. çok kıskandım . Ben yapamaz mıyım , yaparım dedim ve kalktım yaptım. İlk deneme için bulut şeklinde minik iki servis tabağı ve bir tatlı tabağı yaptım (peçete dekupajla falan ) yaptım. baktım gayet güzel , gayet kullanışlı ve gayet hat kütür devam kız Serra dedim .
 Hemen Pinterestte gördüğüm uygulamayı denedim. Utanmadım yaparken çektim koydum bide aynı şekilde  (aslında direk link verecektim ama maalesef fikri gördüğüm sayfayı kaybettim, sonra ben defotoğrafladım aşama aşama) .
 İşin en çok sevdiğim kısmı 'hand made' mührünü bastığım andı.
 Öyle makinede falan yıkanan bişi değil ama . Netekim el yapımı kendisi. Narin . Onun için yağlı şeyler yerine fındık fıstık koymak kullanım açısından sanki daha akıllıca bir karar olacak (gerçi ben kahvaltıda zeytin koyuyorum ilk yaptıklarıma )
 Yapımını anlatayım dedim ama baktım fotoğraflar çok açıklayıcı geldi, daha fazla yazıp kimseyi yormayayım dedim. Ama sorunuz olursa seve seve yardımcı olurum .  Bu arada bu kaseler sadece hava ile temas ederek kurudular. yani fotoğrafların dışında bir işlem yok. Fırına koymak gibi...
 Şimdi hevesim geçmeden bir sürü bişi denerim zaten. Onlarıda koyarsam zaten okuyan herkesle beraber işin ehli olur çıkarız. Neyse bundan sonra ki yazılarda sadece püf nokta falan yazayım , nabayım ... 
   Neyse işte , sonuç olaraktan ;
   Dünya üzerinde sadece 1 adet olan minnoş kase setini çok tatlı bir blogger arkadaşım için yaptım.  Çünkü yazının başında dediğim gibi aralık ayı hediye ayı benim için ve ben hediye vermeyi çok severim ....
     


 (yazıma ufak bir not eklemem gerektiğini düşündüm : Kullandığım malzeme seramik hamuru , 'Darwi' marka , hobi malzemesi satan bütün kırtasiyelerde bulunuyor. Ben kocaman bir paketi 11 TL'ye almıştım. Elle çok kolay şekil alıyor . Kullanacağım kadar parçayı alıp elimde biraz yoğurduktan sonra merdane yardımı ile açtım. Ne uydulamak istiyorsam onu seçip içinde  ( ya da ) üstünde bekletiyorum . Kasenin içine koyup hava ile temas edip kurumasını bekledim. Kuruduktan sonra zımbara ile zımparaladım . Pürüzsüz olsun diye. Sonra akrilik boya ile boyadım ve cadence marka cila ila 2 kat cilaladım )
Paylaş

17 yorum :

  1. günaydın,yorum saatime bi bak,05.39 şapkamı çıkardım,taktım,çıkardım,taktım......devam eder.
    şapşahane bayıldım,eline sağlık
    şanslı arkadaşını kutlarım,kalpten
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa evet ben Buseden dolayı gece kuşuyum ama sizde çok erkencisiniz :) bravo valla :)

      Sil
  2. Valla Şahane olmuş:)) sen kendinle birlikte bizi de gezdiriceksin yakında o hobi deryasında :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla beraber yapalım bunlardan . Hobi günü :)

      Sil
  3. Dantel fikri ne kadar hoş olmuş öyle ya. Ellerinize sağlık. Bloğuma bekliyorum sizi de. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fikiri bulan bir başkası ben sadece uygulayıcıyım :)

      Sil
  4. Bunu görmüştüm ben de pinterestte. Bence bu maymun iştahımızın sebebi de pinterest. İnsan saatlerini harcıyor kayboluyor resmen. Yüreğine, ellerine sağlık bayıldım Serra ya. Cidden el emeği hediyenin anlamı bir başka ♥ Ben de başladım yavaştan kartlara ve hediyelere bakalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh şu pinterest olmasa . Aynı şekilde yaptım bide fotoğrafladım . Kadın bana kızsa yeri ama önce linkini bulmam lazım :) Seninle ig den yazmadım ama adresini istiyorum kartın için :)

      Sil
  5. harika bunlar, boyanmamış hali bile çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatta Ebru'cum sanki boyanmamış hali daha güzel...:)

      Sil
  6. Serra hayranlıkla baktım fotoğraflara, sayende yeni bir şey daha öğrendim çok güzel olmuş .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh asıl ben senin fotoğraflarına hayran hayran bakıyorum :)

      Sil
  7. Benden bir fikir olsa..
    Boyasız beyaz haline sim de kullanılabilir gibi :)

    YanıtlaSil
  8. ya zaten ben o simleri neden koydum hiç bilmiyorum . Aslında sadece cilalıycaktım ama sonra baktım pembemsi bişiler yapıyorum felan falan . Bir sonraki denemede senin fikrini dikkate alıcam :)

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel olmuş, dantel süper bir fikirmiş:) Sanki ben doğal haliyle bırakırdım gibi düşündüm sonunda.
    Bu hamur çok pratik, çocuklarla da nefis şeyler yapılıyor. Blogun çok eski postlarında biz de çiçeklere saksı süsü yapmıştık. Hamuru açıp, kurabiye kalıplarıyla form verip, uzun çubuklara takmıştık. Bir de başka bir post vardı, yuvarlaklar açıp üzerine evdeki minik dinazorlardan basıp kolye yapmıştık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 'bence doğal hali ile kalsaydı daha iyi olurdu ' diyen o kadar çok kişi oldu ki boyadığıma pişman oldum . Sanırım bir şeyler boyamayı özlemiştim . Ama bir sonraki grubu kesinlikle doğal hali ile bırakıcam :)
      senin eski postları bi karıştırmalıyım :)

      Sil