21 Aralık 2014 Pazar

Yılbaşı Kartı


  çocukken en çok sevdiğim şey hafta sonları babam ile postaneye gidip mektup atmaktı. 'Doğan kardeş'ten , okulda öğretmenlerimiz yardımıyla bir sürü mektup arkadaşı edinirdim. Bir de başka şehirlere giden arkadaşlarım varı. Bizden uzak olan kuzenlerim... Bütün yıl boyunca onlarla mektuplaşmak çok ama çok güzeldi.
  D.S.İ lojmanlarında oturduğumuz için mektuplarım babamın dairesine gelirdi ve uzun süre benim postacım babamdı. Kokulu, süslü zarfları bana getirdiğinde yaşadığım mutluluğu bugün bile hatırlıyorum.


 Mektupların en güzel zamanı ise yılbaşı arifesi olan aralık ayıydı. Çünkü o zaman babam kendi eşine dostuna göndermek için bir kucak  ünicef kartı getirirdi.  Bize de kırtasiyeden simli yılbaşı kartları alırdık. Gönderdiğimiz kadar kartta bize gelirdi. O simli kartlardan artık hiç görmüyorum.

     Teknolojinin geliştiği bu devirde bir birine kart atanı da. ... Oya ki ne olursa olsun kart almayı çok seviyordum ben. Biliyorum ki akranım ya da yakın yaşlarım da kart almayı özlemişti.
  O zaman bi şeyler yapsam diye düşündüm. Çizmeyi, boyamayı , kesi yapıştırmayı bu kadar çok seviyorken neden kendi kartlarımı hazırlamayayım ki dedim. Ve halen bitiremediğim , yapmalara doyamadığım uzun bir yılbaşı kartı maratonuna başladım. Şuana kadar 52 kart hazırladım :) . Bir çoğunu postaladım. Büyük mutluluk olarak ulaştı çoğu ama çok uzun zaman olmasına karşın halen ulaşmayanlar var ki benim için üzücü olan tek durum bu :(

    Belki sevdiklerine bu yıl başında kart atıp mutlu etmek isteyenler vardır aranızda . İşte bu yazım ve bol fotoğraflar size...

   Genelde kartları hazırlarken, benim için o kişinin en belirleyici özelliği ne ise ona göre hazırladım kartlarımı...
   Sadece eşime dostuma değil, sosyal medyadan hiç yüz yüze tanışmadığım arkadaşlarıma da kart attım. En nostaljik yanı buydu :) Tıpkı 'Doğan Kardeş'ten mektup arkadaşı edinmek gibi...




    Umarım biraz ilham ya da fikir olur ....


             Hepimizin çok sevdiği şeyler vardır , mesela tığı ve motifleri ...



 Ya da her gün için bir meleği , ya da meleklerin olduğu bir kitabı ....




  Çay içmeyi çok seven , yanına illa ki kurabiye yapan seviklerim var mesela ....



   Her yılbaşı ağacı çamdan olur diye bir kural yok tabiki..



 
    Kullanılmayan hediye paketleri ve biraz karton ... Hediye almayı kim sevmez ki...



  Ya kedileri sevmeyen ??? ....



 Tam bir kitap aşığı için .... İçinde kitabın yanında sıcacık çayı da var ..



 Gezmeyi çok seven bir aile için 2015 dileğim , dünyanın merkezine seyahat etmeleri ....


 Adı gibi minicik bir Melek için ......




                Bu yıla bebekli ve süt kokulu girenlerde var ...




Kahve kokulu , kumaş dokulu girende...
Öyle ya da böyle kart atmakta almakta harika bir duygu bence ....

  Ama  kart bahane , birilerini mutlu etmek şahane ....
Paylaş

15 yorum :

  1. Her biri birbirinden yaratici ve tatli!! Muhtesemsin!!

    YanıtlaSil
  2. Evet artık posta kutularımız boş, ne üzücü. Kimse kimseya bayramda yılbaşında kart atmıyor. Ne şanslı gönderdiğiniz kişiler kaç kişiye nasip olur el emeği kart.
    iyi pazarlar.

    YanıtlaSil
  3. çok yaratıcı ve şahane bir yazı okudum,bayıldım:))
    iyi bir yıl diliyorum,sağlıklı ve sevgi dolu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sana bol yazılı , mutlu huzurlu bir yıl diliyorum :)

      Sil
  4. Simli kabartmalı yılbaşı kartlarını ben de hatırlıyorum. Ellerimi üzerinde şaşkın bir halde gezdirdiğimi ve nasıl yapıldığını düşündüğümü de hatırlıyorum. Sen anlatırken yaşadım o anı :)

    Tabi bunların ötesinde sen ne güzel bir kalpsin Serra, ne ince bir insansın bu ayrı bir yazı konusu :)

    ♥ Musmutlu keyifli bir hafta olsun arkadaşım ♥

    YanıtlaSil
  5. hepsi birbirinden güzel Serra, bayıldım!

    YanıtlaSil
  6. ne güzel kartlar hazırlamışsınız bayıldım gerçekten.ben de ortaokuldayken yurtdışından mektup arkadaşım vardı o geldi aklıma uzun yıllar mektuplaşmıştık. benim mektuplarımda hep babamın ofisine giderdi akşamı iple çekerdim elime ulaşsın diye. ben de insanlara olaylara sizin kadar duyarlıyım ama ne yazik ki çevremdekiler böyle degil.ben onlara içimden geldiği için bişeyler yaptıkça onların bize zaten yapmak zorundasın gibi davranmaları ve açıkça hediyeler istemeleri ben üzüyor hatta sabahta işe gelirken bu konuyu düşünüyordum. ay çok uzattım galiba kolay gelsin size :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazdıkların çok ama çok doğru bence de insanlar sen bunu yapmak zorundaymışsın gibi davranmaya başladıklarında içinden hiç bir şey yapmak gelmiyor. Yapmayı istediğin insanlara bile yapmaktan vazgeçiyorsun :(

      Sil
  7. Merhaba;
    Ne diyeceğimi bilemedim bir an tüm hazırladığın kartlar o kadar güzel ki:) Eline gönlüne sağlık, ne güzel düşünmüşsün. Ben yıllardan beri kartlaşır mektuplaşırım arkadaşlarımla. Öyle ki lisedeyken sıra arkadaşlarımla bile yazışırdık üstelik evlerimiz bile yakınken:) Şimdilerde şehrimden ve arkadaşlarımdan uzak olduğum için kartların ve mektupların anlamı kendini aştı:) Hem ailemle, hem dostlarımla hem de üye olduğum bir siteden bulduğum dünyanın dört bir yanındaki iyi insanlarla mektuplaşıyorum. Bana çok güzel fikirler verdi kartların, bende yapabilirim bazılarından:) Burada kart satın alabileceğim öyle çok yer yok, yakında hiç yok hatta. 20 dk uzaklıktaki kocaman şehirde bile dört döndüm kart bulabilmek için, bulduğum kartları görsen üzerleri toz kaplıydı. Başkentte oluyor pek çok kart ama en güzelleri havaalanında bulunuyor, oraya da her zaman gidemiyoruz haliyle, havaalanını kartpostal almak için kullanan tek insan da benim sanırım:)
    Bende sana yazmak isterim buradan, mutlu olurum, tabi eğer senin için de bir sakıncası yoksa:)
    Gidecekleri sahiplerini çok mutlu edeceğine eminim kartlarının.
    Kocaman sevgiler Cezayir'den:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İG'den de yazdım gerçi ama bundan sonra benim en tatlı mektup arkadaşımsın :))) Yazdıkların o kadar hoşuma gitti ki :) lisedeyken bile halen sevdiğim arkadaşlarımla mektuplaşırdık. Akşam yazıp sabah verirdik . Ahh ne güzel günlerdi :) şimdi her ay sana kart atmak için şimdiden sabırsızlandım :)

      Sil
  8. Hepsi birbirinden güzel hazırladığın kartların! Bayıldım gerçekten, emek dolu hazırladıkların...
    Ben çok iyi hazırlanamasam da yaptım bir şeyler ama geç kaldım maalesef:( Biraz gecikmeli olarak seninki de bu hafta yola çıkacaklar arasında.

    YanıtlaSil
  9. Wonderful post. ;-)
    Lovely greets Nessa

    YanıtlaSil
  10. Bayıldım,emek,ince düşünce, nezaket,sanat... Bir sonraki yıl için ben de sana bir tane göndermek isterim.

    YanıtlaSil