21 Ağustos 2013 Çarşamba

En Birinci Ben Oldum 1000 Puan Bana




     Fırat dedin mi akan sular durur benim için , hiç bir ünlüye bu kadar hayranlık beslemedim hayatımın hiçbir döneminde, hiçbir yaşımda... Ama Fırat çok başka benim için . Keyif almak için yaptığım hobilerin hepsiyle mutlaka Fırat yapmayı deniyorum, kekten , şeker hamurundan , kumaştan keçeden , boyalardan ...

   Buse'nin odasını hazırlarken de mutlaka bir yerde fırat olmalı dedim. Yastık mı olsa , oyuncak mı olsa , seramikten bişey mi olsa derken tablosunu yapmaya karar verdim. Uykusuz dergisinin eski sayılarından birinin kapağı  ilham kaynağım oldu.





 Bir sürü , bir sürü Fırat karikatürünü bir araya toparladım, duvar kağıdı yapıştırıcısı ile tuvale yapıştırdım...


   Kuruduktan sonra akrilik boya ile tüm zemini bir güzel boyadım ... Akrilik boya kullandım zemine , çünkü akrilik su ile inceltilebiliyor ve zeminin ince bir kat olması gerekirdi.





Zemini boyadıktan sonra  kurumasını bekledim. Akriliğin en güzel yanı çok çabuk kuruması.


  Dikkatli bakınca belli olan çizimimi de yaptım. Nasıl bi şey çizeceğim konusunda çok kararsız kaldım . İlk başta sadece Fırat'ı çizmeyi düşünmüştüm ama sonra Baaddin'siz, Tahsin'siz olamayacağını düşünerek en bilinen resimlerini çizmeye karar verdim .




        Bitmiş halini görmek çok keyifliydi. Hala gözümün önünde olunca karikatürleri okuyup gülümsüyorum ... :) Fıratttt iyi ki varsın sen ... Buradan da UĞUR GÜRSOY'un önünde saygı ile eğiliyorum ... Bu kadar sevimli, masum  ve bizim çocukluğumuzda ki gibi bir çocuğu bize sevdirdiği için. Ellerine, emeğine , yeteneğine sağlık ...

                                                  Buse kuşun odasına da çok yakıştı :)))
Paylaş

12 yorum :

  1. Gerçekten yetenek ya. Tebrik ederim çok iyi olmuş. Böyle el emeğine hayran olurum hep. Helal olsun.

    YanıtlaSil
  2. Ben de sizin yeteneğiniz karşısında saygıyla eğiliyorum, çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  3. ÇOK GÜZEL OLMUŞ :)) ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  4. Yine harikasın en birinci sensinn :) Ayrıca sana mail bıraktım cevaplayabilirsen sevinirim canım :) Cennet kokulu Buse'yi öpüyorum :* Tabi senide :)

    YanıtlaSil
  5. Bu nasıl bir yetenektir, çok çok hayranım ben sizin gibi insanlara. Çok istediğim halde hiç çizim yeteneğim yoktur. Çöp adam çizerim çok şükür ama ötesi yok işte :/
    Gözlerim kamaştı uğur gürsoyla yarışır bence öylesine kusursuz. Çok ama çok tebrik ederim. Bakın daha tablo fikrinizi bile övemedim çizime olan hayranlığımdan. :)
    Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh beni nasıl şımarttın anlatamam :)) Bence kendine haksızlık etme bende senin yaptıklarını gördüm ve sende son derece yetenekli ve yaratıcısın... Fırat'ı çok büyük bir tutku ile sevdiğim için sanırım çizmesi kolay oluyor benim için :))

      Sil
    2. Çok teşekkürler ^_^

      Sil
  6. Annaa vallahi de en birinci sizmişsiniz.
    10binmilyon puan size.
    buna da bayıldım.
    Ne şanslı kızmış şu Buse.
    Sanat içinde, el emeğine değer verilen bir evde büyüyecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :)) Umarım Buse'de büyüdüğü zaman sanata , el emeğine değer verir :)

      Sil