15 Ekim 2014 Çarşamba

Kadın Tamircisi



                                         Önce kapağı dikkatimi çekti ,sonra konusu...
                                                    
Önce Asabi Efendiyi tanıdım . Erol Hızarcı'nın aklından geçenleri okudum. Hayal gücüne hayret ederek ve çoğu kez gülümseyerek. Atıp tutmadan sadece bugünü değil dünü ve yarını harika bir hayal gücü ile nasıl eleştirdiğini, sistemle dalga geçtiğini okudum.
  Sonra Asgari Efendi ve karıları girdi devreye , hayal gücünün katmanları daha da yoğunlaştı... Bel altı anlatımlar daha da arttı ama beni rahatsız etmedi... Bu defa etmedi...
  Kadın Tamircisi copcopcu Copgür'ü gülümseyerek okudum. 'yaa hadi be ' dedim bir çok yerinde. Ama kısa sürede sayfaları eksilttim .

    Kitapta küfür yok ama bel altından çok vuruyor. Rahatsız etti mi? hayır... Ki öyle kitaplar beni rahatsız eder . Mesela  dizüstü edebiyat serisinin 'Seni Gömmem İmkansız' kitabını gerekli gereksiz her yerinde saçma sapan küfür ettiği için zor tamamlamıştım. Aynı şekilde diğer kitaplarını halen çok merak ettiğim Onur Gökşen'in 'Muazzam Bey'in Değersiz Hayatı'  nı okuduğum süre boyunca aşırı sinirliydim , bana çok ağır geldi Onur Gökşen'in bu kitaptaki hayal gücü...  (lanet olsun başladığım kitabı bitirme hırsına ) :)
  Ama bu kitap gerçekten çok iyi , kıvrak zeka , yoğun ve eğlenceli hayal gücü bir araya gelince ortaya bu az müstehcen çok eğlenceli kitap çıkmış. Erkek egemen toplumla , hele son zamanlarda iyice sıkıcı olmaya başlayan siyasetle alay eden bu kitabı mutlaka zaman ayırıp okuyun ....
Paylaş

7 yorum :

  1. Kapağı gerçekten dikkat çekici. Oku beni diye bağırıyor:))
    Kitap okuyamadığımdan söz veremiyorum hiç kitap konusunda. O kadar çok yarım kitabım var ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende yarım bırakamıyorum :) Aslında çok denedim ama olmuyor. sevemediğim kitabı zorla ve bana çok zaman kaybettirerek okuyorum . Sonra bir süre ara veriyorum. O kitap beni çok bunaltmış olduğu için . Yani sanırım sarmıyorsa bırakacaksın :)

      Sil
  2. kitap önerisine hasret bi zamanımda hızır gibi yetiştin valla! hemen alınıp okunacak!

    YanıtlaSil
  3. Bu aralar tam da böyle bir kitap arayışındaydım. Not aldım.

    YanıtlaSil
  4. Başlık çok başarılı yalnız :)

    YanıtlaSil