9 Ekim 2014 Perşembe

Lavanta Banyosu
















Nasıl seviyorum lavantayı , kokusunu, tadını, aromasını, rengini....
Doğanın en güzel hediyelerinden biri benim için lavanta ... 
Mevsimi gelip her yeri sardığında lavantalar kucak kucak toplayıp eve getiriyorum. Kekinden limonatasına kadar her şeyini yapıyorum, baharat olarak kullanıp et yemeklerine harika bir aroma veriyorum.
 Ama şimdiye kadar lavanta ile yaptığım en güzel şey oldu Buse'nin bebe yağı. Buse için kullandığım tek ve en favori ürünümüz Baby Bee'nin pabucunu bile dama attı.
Günde on kere yıkasam 'yeter' demeyecek bir canlı ile aynı evde yaşayınca , özellikle kışın banyo sonrası masaj kaçınılmaz oluyor. 
Buse ilk doğduğu günden beri bildiği tek kimyasal sanırım Burt's Bee 'nin Baby Bee 'sidir. Islak mendil bile kullanmadım 14 aydır. sadece 2 defa mecburiyetten kullandık. İlk doğduğu gün dahil. Gerek görmedim hiç zaten. Su en güzel temizleyici .
(Evde hemen lavabonun altına , dışarıda olduğumuz zamanlarda da bir kaç damla su ile kocaman ve kimyasal içermeyen bir mendil olan clienmile kullanıyoruz.)
Bu yüzden belki de hiç pişik sorunu yaşamadık ama en ufak bir kızarıklıkta bile hemen hakiki zeytinyağı kullandık. Doğum olduğu zaman bize hastaneden verdikleri reçeteler ile  aldırdıkları pişik kremi olduğu gibi duruyor.
  Hele şimdi lavantalı zeytinyağımız var , başka hiç bir şey kullanamıyoruz. Bir litreden fazla olmasına rağmen bitecek , seneye yeni lavantalar bize merhaba diyene kadar lavantalı bebe yağımız kalmayacak diye çok ama çok korkuyoruz.

 Lavantalı bebe yağı 
- Dilediğiniz kadar hakiki zeytinyağı
 -15, 20 dal taze lavanta dalı               
-Temiz bir kavanoz                          
-Temiz bir sprey kutusu                   

Zeytinyağını temiz bir kavanoza aldıktan sonra benmari usulü biraz kaynatıyoruz. ( su dolu bir tencerenin içine zeytinyağını koyduğumuz kavanozu ağzı açık bir şekilde oturtuyoruz.) Bu işlem zeytinyağının asit oranını düşürecek ve ciltte rahatça kullanımını sağlayacak. 
Soğuyan zeytinyağına lavantaları doldurup kavanozun  kapağını sıkıca kapatıp ters çevirerek güneş almayan bir köşede bekletiyoruz. 25 günün sonunda doğal , mis gibi bebek yağı hazır. 
Piyasada ki hiç bir yağ bu yağ kadar yararlı ve doğal olamaz bence. 

Ben Buse doğmadan önce yeni doğan bebeklerin ayak tabanlarına zeytinyağı ile masaj yapılmasının bebeğin gelişimini olumlu yönde etkilediğini okumuştum. Hala en sevdiğimiz şey sanırım ayak tabanımıza masaj.
 Bütün annelere tavsiye ediyorum. Buse'de bütün bebeklere....

 


Paylaş

4 yorum :

  1. serra bu şahane şeyi kendi bebek ayaklarıma masaj için kullanacağım:)
    söyler misin Allahaşkına cilt nemlendirici olmaz mı?
    çak şahane
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle olur , zaten ben Buse'ye banyosundan sonra cildi kurumasın nemlensin diye kullanıyorum. Harika kokuyor. MUtlaka denemelisin ve yapmalısın :)

    YanıtlaSil
  3. Aaa süper, ilk defa duyuyorum. Konudan bağımsız olarak o minik el ne tatlı öyle :)

    YanıtlaSil
  4. Serracığım şu an beni benden aldın doğrusu ilk fırsatta yapılmalı paylaşacağım deneyince. Taze lavanta dalı bakalım bulabilcek miyim ama..

    YanıtlaSil