5 Aralık 2014 Cuma

Kuru Dal
















  Budadığı kiraz ağacının dalını bile atmaya kıyamayan insanlar var hayatımda. Ne kadar şanslıyım ki uğraşıp, emek verip ortaya iyi işler çıkaran bir ailem var.
 Çocukluğumda da annem ve babam sürekli bir şeylerle uğraşırdı.Diy çalışmalarının tohumlarını onlar attılar. Pinterest yokken ellerine geçirdikleri her şeyi ' bundan bişey yaparım ki ' diyerek saklayıp sonra ondan kullanılabilir şeyler yaparlardı. Ahh bir çocuk için ne kadar önemliymiş aslında o yaptıkları... Sürekli üretilen bir evde yaşamak, israfın bir çok noktada aslında önlenebileceğini öğrenmek daha o yaşlarda . (ahh oklavasına bile kılıf diken annem , seviyorum kız seni )
  Yavaş yavaş işlemişler meğersem bize . Üretkenliği,' kendin yap'ları.
  Evlenip 2. bir aileye sahip olduğumda çok yadırgamadım. 'Bizimkiler gibiler işte' dedim hep ...
Ortaya ;  tarife bağlı kalmadan gayet doğaçlama ve enfes tatlar çıkaran bir kayınvalidem ve pratik , kullanışlı , şık tasarımlar yapan bir kayınbabam var.
  Ve bu doğal askıda kayınbabamın usta ellerinden çıktı.
Yıllar önce diktiği kiraz fidesinin budanan dalı evimin en kullanışlı eşyası oldu.  Daha budayıp 'bundan askı yapıcam ' dediği an talip oldum zaten . Sadece kuru bir daldı. Ama sonuçtan en başından beri emindim.
 Çok kısa sürede tamamladı üstelik. Led ışıkları bile var daha ne olsun.
 Şimdilik evin her köşesini gezmekte. Göz önünde olsun istiyorum. Eve her gelen görsün ... Oradan oraya gidip duruyor.
  Hatta bu ara onunla ilgili planlarım var .
Yılbaşı yaklaşırken evdeki  ağaçlar süslenirdi dimi ?
Paylaş

11 yorum :

  1. Serra senin o capcanlı yaşayan. Evinin belkide en çok hoşuma giden parçası bu olmuştu. Ayrıca Yılbaşı ağacı fikrine de bayıldım:))

    YanıtlaSil
  2. Kuru daldan çok öte tasarım harikası olmuş. Çok şık, kayınpederininin ellerine sağlık. Ayrıca süslenirse de bayılırım gibi geliyor. Bekliyorum yaptıktan sonraki halini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evde o kadar çok yılbaşı ağacı ıvır zıvır var ki . Ama ağaç yoktu . oda oldu sanki :)

      Sil
  3. aşık oldum.
    her karesinde artan duygularımla:)
    ne güzel bir ailen ve ne güzel bir ruh:))
    ben de sarosuma yapacağım bu trend topic'den
    çok sevgiler mutluhaftasonu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizde aile konusunda şanslı olanlardansınız :) bence mutlaka yapmalısınız

      Sil
  4. evet canım ya, yılbaşı için süslemek harika fikir! ailecek hayranım DIY'cılığınıza, ne diyim ;))

    YanıtlaSil
  5. Böyle bir ailede büyümek ayrıcalık kesinlikle! Ben o aşıyı evdekilere yaptım çoktan:)) Ellerine ne geçse biz bundan bir şey yaparız deyip saklıyorlar:))
    Dalın nasıl sabitlendiğini pek anlayamadım. Yani hangi malzeme ile?
    Her şey olur, mevsimine göre her türlü süslersin sen:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle senin gibi bir anne olmak istiyorum Semi :) En az senin kadar bayılıyorum senin yakışıklılara , yaratıcılıklarına ...
      Dalı sabitlenmesini ise kütüğün ortasını oyduktan sonra bol tutkal ile yapmış babam. Zaten delik tam dalın çapındaydı dedi. Ama sağlam olması için mobilya tutkalı kullanmış ...

      Sil
  6. Merhaba,bu paylaşımdaki her şeyi çok sevdim...Kiraz dalı muhteşem olmuş,eve kattığı enerjiyi ben bile hissettim.Sizin eşinizin ailesine yaklaşımınız başka bir güzellik,sevgi ne güzel sinerji oluşturuyor değil mi...Ayrıca değerlendirme özelliği ailecek olması,hepsi çok güzel.. Biz de böyle bir aileyiz iki oğlum de doğal olarak böyle,her gördükleri şeyi annem kullanır diye getirirler,saklarlar..Tek isteğim gelinlerimin de böyle olmaları...Sevgiyle kalın

    YanıtlaSil