31 Aralık 2014 Çarşamba

Yeni Bir Yıl Hediyesi







  

     İnsanın çevresinde sevdiği insanların olması , onlar için karşılıksız bir duygu ile bir şeyler yapmak istemesi çok büyük bir şans. Ve ben sanırım bu konuda çok ama çok şanslıyım. Çünkü etrafım sevdiğim güzel insanlarla dolu.
   Sevdiğin insanlara hediye vermek , onların yüzüde ki tebessümü görüp buna sebep olduğunu bilmek çok güzel bir duygu benim için. Hediye vermek için özel günleri pek sevmem . Yani hani mecburiyetten yapıyormuşsun hissi vardır ya altan alttan kendini hissettiren , işte o hissi sevmem. Ama yılbaşı farklı . Simler, kurdelalı paketler, yıldızlar , yaldızlar , el yapımı hediyeler, kartlar derken her yer inanılmaz güzel bir hal alıyor.
  Bende yılın son günü için sevdiklerime tatlı bir hediye hazırladım. Bu aralar havalı  adı 'magnolia' olan , sunumu kavanozda çok leziz görünen aslında benim için bebe muhallebisi olan  çok ama çok kolay bir tatlı yaptım. (Ayy bide bir hafif, içinde ki kremayı görmezden gelirsek tam rejim tatlısı ...)
  Yapması kadar kavanozları süslemesi de çok büyük keyifti benim için.
  Artık bir çoğumuzun aşina olduğu bir tatlı. Genelde cici bebe bisküvisi ile yapılıyor ama ben bu defa 'negro' ile denedim ve sonuç bence mükemmel.
  Çok vakit almayan , az malzeme ile yapılan ama son derece havalı duran ve beni hediye et diye bağıran bu kavanoz pastalardan yapmak isterseniz ;

 malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı nişasta
- 1/4 su bardağı un
- 1 fincan dolusu hindistan cevizi
- 1 paket krema 
- 1 paket negro
- 3-4 adet muz ( ya da dilediğiniz başka bir mevsim meyvesi)
- istenilen adette kavanoz


 Öncelikle bisküvimizi hazırlıyoruz; bisküvimizi blenderda un haline getiriyoruz.
Sonra kısık ateşe sütü ve şekeri alarak muhallebimizi yapmaya başlıyoruz. Süt ısınıp şeker erimeye  başlayınca nişasta ve unu ekliyoruz. Sık sık karıştırıyoruz ve göz göz kaynamaya başlayınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
 Soğuyan muhallebimizi mixer yardımı ile önce tek başına  çırpıyoruz ve daha sonra bir paket kremayı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. En son olarakta hindistan cevizini ekleyerek biraz daha çırpıyruz.
  Daha sonra kavanozlarımızın zeminine hazırlamış olduğumuz bisküvimizden az miktarda koyuyoruz, 3-4 dilim  muz ekleyip üzerine kremayı döküyoruz. Bu işlemi kavanoz dolana kadar aynı sıra ile yapmaya devam ediyoruz.
 Kavanozun kapağı açılmadığı takdirde buzdolabında 3 ve ya 4 gün saklayabiliriz....

     Afiyet olsun ....
Paylaş

10 yorum :

  1. İlk defa duydum ve çok hoşuma gitti ,oğullarıma yapmalıyım.Teşekkürler,mutlu yıllar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aralar çok moda :) kesinlikle denemelisiniz. Hem pratik hem saklaması servisi kolay. Mutlu yıllar dilerim

      Sil
  2. eline sağlık,çok hoş olmalı:)
    mutlu yılar serra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim . Mutlu ve bol yazılı yıllar dilerim :)

      Sil
  3. Yapayım bu güzelliği çocuklara :) Kendime de tabii ;) Süslemelere bayıldım :) Çok seviyorum ben de kavanozda bişeyler hediye etmeyi :) Ellerinize sağlık, vallahi süper :)
    Mutlu seneler ve çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Kavanoza girince her şey daha bir güzel oluyor sanki :) ben en çok sunumunu seviyorum bu tatlının :)
    Çok güzel ve çok mutlu bir yıl dilerim

    YanıtlaSil
  5. Çok hoş.... :)

    Sağlıklı, huzurlu ve neşeli bir yıl dileğimle.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. emeğine sağlık , muz sevdiğim bir tat değil ama başka meyvelerle deneyebilirim sanırım :D

    YanıtlaSil
  7. Güzel düşünmüşsün, ben de çok severim kendi yapıp verebildiğim hediyeleri.
    Bu tatlı nasıl popüler oldu anlamadım hiç. Zaten yıllardır tepsiye yapılan hemen hemen aynı muhallebili ve kakaolu bisküvili bir tatlı var:) Kavanoz sunumu çok güzel ama sanırım ben hiç alışamadım kavanozdan tatlıya:)) Kılım bu konuda, belki de mutfak konusunda tutucuyum bu daha mümkün:)))

    YanıtlaSil
  8. nefis görünüyorlar canım, ellerine sağlık. hem yemelik hem seyretmelik!

    YanıtlaSil