6 Kasım 2015 Cuma

italyan gecesi

 



Günler günler önceydi. Bahçede ince bir triko ile durabileceğin sonbaharın ilk günleriydi. Biz 4 hanımefendi hiçte uzmanı olmadığımız İtalyan mutfağını denemeye karar vermiştik. Adamlar korkuyordu ,'bunlar bize ne yedirecek , Türk mutfağının , tarhana çorbasının suyumu çıkmıştı ki İtalyanın deniz mahsüllü risttosuna kalmıştık' bakışı ile etrafta dolaşıyorlardı. Remzi kendini sağlama almıştı , 'Lazanyasını' yapıp getirmişti. Ama Mehmet bir yazını harcayarak yaptığı fırının başında sıcak terler döküyordu, inat etmişti 'o fırın kolay yanmaz , hehehe'  diyen herkese inat o fırını yakacaktı ve en azından ekşimayalı ekmeği pişirmeyi sağlayarak kendini güvenceye alacaktı, yavan mavan yerdi. En suskunu Bahadır'dı , belki en tedirgin olanı, kuru fasülye pilav olaydı, bu ne arkadaş yaa bakışı tüm gece gözlerinden gitmemişti ... Fırat her bişeye muhalefet olmak ile meşguldü, arada gelip 'acıktık , ölüyoruz ya ' diye tehditler savuruyordu.

  Yazının devamı için _____ www.serrafun.com

 
 
Paylaş

2 yorum :

  1. ya çoook beğendim ne zevkli, ne özenli sofra ellerinize sağlık ba yıl dımmmm

    YanıtlaSil
  2. masa yeter ötesini hayal etmek için,şahanesiniz.

    YanıtlaSil