Öyle devamlı bulabildiğiniz bir otta değil o yüzden bileni, seveni gördümü dayanamaz alır.Genellikle semt pazarlarında olur . Köklüsünü bulmak zordur, çünkü kökü topraktan çıkarmanın çok zordur.
Bir çok kişi temizlenmesinin zor olduğunu düşünüyor ama bence öyle değil. Önemli olan kökünde neresinin yeneceğini biliyor olmak. Dikenli yapraklarına çıplak ellerin ile çok temas etmediğin sürece problem yok.
Yapraklarını atmıyoruz, hem salatasını yapıyoruz hem yemeğimize kullanıyoruz.
Yapraklarını köklerinden ayırdıktan sonra soyacak yardımı ile havuç gibi soyup temizliyoruz.
Bıçakla derin bir çizik atıyoruz temizlenmiş köke;
İşte aslında temizlenmesi bu kadar basit .
Kalan kök kısmını birazcık suda bekletince böyle açılıyor.
Ve yemeğimizi yapmaya hazır hale geliyor.
Çok iyimiş çanakkale li arkadaş var sorayım da varsa yollasın
YanıtlaSil