Tezgahlarda turuncu turuncu kışı renklendiren portakala kısa süreliğine elveda demeden biraz şekerleme yapmak gerekiyordu .
Ben hiçç tarifte miktar vermeyeyim çünkü hepsi göz kararı yapıldı. Yani zaten şeker,su ,portakal üçlüsünden oluşan bir malzeme listesi var. Ne kadar portakal okkaar şeker.
Daha sonra portakal miktarıma göre belirlediğim şekeri şerbet ölçüsü ile kaynattım. Fokurdamaya başladığı zaman içine portakallarımı attım .
Şerbet iyice koyulaşmaya ve portakalları tatlandırmaya başlayınca ocaktan alıp bir kevgir yardımı ile başka bir kaba aldım ve tabii yine göz karaı biraz şekere buladım. Sonra kuruması için fırın telime koydum .
Bu arada minik kurabiye kalıplarım istediğim şekilleri kolayca yapmakta bana çok yardımcı oldular.
Şimdilik buzdolabında kavanozlarında uslu uslu oturmaktalar. Ama ince uzun olanlar en kısa zamanda çikolata ile donatılacaklar .......
Çok güzeller, eline sağlık...Sen şimdi onları çikolatayada bularsın, oh miss :) diye yazarken, sondaki yazıyı yeni fakettim ve gerçekten çok güldüm ama :D
YanıtlaSil:))) çikolatasız portakal kalmamalı :)
SilHarika görünüyor ellerine sağlık
SilMerhaba Serra Hanımcım,
YanıtlaSilEllerine sağlık çok şık olmuşlar, ben de çok istiyorum portakal şekerlemesi yapmayı bir türlü kısmet olamadı:(
Mevsimi geçmeden yapsam çok iyi olacak:))) Sizi izlemeye aldım,
Bana da beklerim,
http://fatoscatadlar.blogspot.com/
Sevgiler...
Merhaba Fatma Hanım, yorum için çok teşekkür ederim:) Ben portakallı herşeyi çok sevdiğim için yazından ulaşabileceğim yerde olsun istiyorum. Bu şekerlemeler bütün yaz dolapta kalabiliyor (tabii hemen bitmezse)
SilBende sizi izlemeye aldım:)
Görüşmek üzere ...