3 Nisan 2013 Çarşamba

Portakal Şekeri


   Tezgahlarda turuncu turuncu kışı renklendiren portakala kısa süreliğine elveda demeden biraz şekerleme yapmak gerekiyordu .
 
    Ben hiçç tarifte miktar vermeyeyim çünkü hepsi göz kararı yapıldı. Yani zaten şeker,su ,portakal üçlüsünden oluşan bir malzeme listesi var. Ne kadar portakal okkaar şeker.

     Portakalları narenciye sıkacağında sıktıktan sonra tatlı kaşığı ile içini biraz temizledim. İstediğim şekillerde kestikten sonra 3 kere, yaklaşık 10 dakika boyunca kaynattım. Her kaynatmadan sonra süzüp soğuk su ile duruladım.

 Daha sonra portakal miktarıma göre belirlediğim şekeri şerbet ölçüsü ile kaynattım. Fokurdamaya başladığı zaman içine portakallarımı attım .
 

   Şerbet iyice koyulaşmaya ve portakalları tatlandırmaya başlayınca ocaktan alıp bir kevgir yardımı ile başka bir kaba aldım ve tabii yine göz karaı biraz şekere buladım. Sonra kuruması için fırın telime koydum .

  
          Bu arada minik kurabiye kalıplarım istediğim şekilleri kolayca yapmakta bana çok yardımcı oldular.




             Şimdilik buzdolabında kavanozlarında uslu uslu oturmaktalar. Ama ince uzun olanlar en kısa zamanda çikolata ile donatılacaklar .......


Paylaş

5 yorum :

  1. Çok güzeller, eline sağlık...Sen şimdi onları çikolatayada bularsın, oh miss :) diye yazarken, sondaki yazıyı yeni fakettim ve gerçekten çok güldüm ama :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) çikolatasız portakal kalmamalı :)

      Sil
    2. Harika görünüyor ellerine sağlık

      Sil
  2. Merhaba Serra Hanımcım,
    Ellerine sağlık çok şık olmuşlar, ben de çok istiyorum portakal şekerlemesi yapmayı bir türlü kısmet olamadı:(
    Mevsimi geçmeden yapsam çok iyi olacak:))) Sizi izlemeye aldım,
    Bana da beklerim,
    http://fatoscatadlar.blogspot.com/
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Fatma Hanım, yorum için çok teşekkür ederim:) Ben portakallı herşeyi çok sevdiğim için yazından ulaşabileceğim yerde olsun istiyorum. Bu şekerlemeler bütün yaz dolapta kalabiliyor (tabii hemen bitmezse)
      Bende sizi izlemeye aldım:)
      Görüşmek üzere ...

      Sil